От 14 хил. проверени се оказало, че 3 200 са

...
От 14 хил. проверени се оказало, че 3 200 са
Коментари Харесай

1/4 от проверените по хотели украински бежанци се оказаха мъртви души

От 14 хиляди тествани се оказало, че 3 200 са мъртви души

Служители на Министерство на вътрешните работи са почнали инспекция на украинските бежанци , с цел да се откри какъв е профилът на хората, само че са открили фрапиращи разминавания, заяви в вицепремиерът и вътрешен министър

От 14 хиляди тествани се оказало, че 3 200 са мъртви души. Т.е. - подадени са за настаняване в съответния хотел, само че ги нямало. 

Проверката продължава, а резултатите ще бъдат систематизирани напълно скоро.

От думите на Иван Демерджиев стана ясно, че до крайния период на програмата - 15 ноември, украинците би трябвало да изоставен хотелите .

Ще им бъде препоръчано настаняване в държавни бази. На първо четене имало потенциал за приема и изхранването на 34 хил.души.

" В държавните бази стартират поетапно да се настаняват. Ще запълваме база по база. Ако посочим всичките едновременно, няма да можем да уплътним задоволително добре с нужния личен състав и преценка за изхранване на уязвимите. Направили сме лист, подсигурили сме и ревизирали, че има опция да одобряват нуждаещи се. Хората ще знаят къде отиват. В момента избираме да настаняваме на базите, които са около морето ", добави Демерджиев.

Както стана известно, държавното управление на Гълъб Донев отхвърли да продължи програмата по нормалния й метод. Първо, тъй като хотелиерите желаеха по 50 лв. на признат човек дневно, и второ - тъй като разноските са прекомерно съществени и е невероятно да бъдат покрити от бюджета.

До този миг украинците са коствали над 500 млн.лева, 200 млн.лева от тях са средства от държавния бюджет , а други 300 млн.лева от преструктурирани европейски стратегии, заяви във вторник Министерството на финансите. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР