От 14 до 28 ноември гледайте голямото кино на най-големия

...
От 14 до 28 ноември гледайте голямото кино на най-големия
Коментари Харесай

Киномания се открива на 14 ноември във Варна

 От 14 до 28 ноември гледайте огромното кино на най-големия екран във Варна! Киномания се открива на 14 ноември в зала 1 на ФКЦ с кино лентата " Болка и великолепие " с присъединяване на Пенелопе Крус и Антонио Бандерас, спечелил в Кан с този филм премията за най-хубав артист.

Специално внимание обръщаме на 50-годишнината на един от знаковите български режисьори и артисти Мариус Куркински и на 100 години от рождението на Николай Хайтов. Не пропускайте на 16 ноември в зала 1 кино лентата " Засукан свят "  с Мариус Куркински (Милю), Камен Донев (Ангелачко), Ана Пападопулу (Кина), Виктория Колева (Гюра), Вяра Коларова (баба Бона), Велислав Павлов (Адил), Димитър Николов (Ангелчо), София Бобчева (Роза), Димитър Рачков (Григоров), Боряна Маноилова (Тота).

На огромния екран ще оживее и Арета Франклин в концертен филм, който не съумява да бъде показан пред аудитория 40 години поради юридически разногласия.

Забавен и обаятелен, " Един дъждовен ден в Ню Йорк " е най-романтичният филм на Уди Алън от години насам, сниман виртуозно от трикратния притежател на " Оскар ", асът на камерата Виторио Стораро.

През 1966 година Клод Льолуш снима кино лентата " Един мъж и една жена ", който му донася международна популярност и премия " Златна палма " от Кан и два Оскар-а за най-хубав чуждоезичен филм и за най-хубав автентичен сюжет. Льолуш е създател на сюжета, режисьор, продуцент и оператор на кино лентата. Двамата влюбени герои се срещат още веднъж след 20 и след 50 години - киноисторията е показана във филмите " Един мъж и една жена: 20 години по-късно " и " Най-хубавите години от един живот ". Основните функции в трилогията се играят от Жан-Луи Трентинян и Анук Еме.  

Билетите за Киномания Варна 2019 са в продажба на каса и онлайн в уеб страницата на ФКЦ: www.fccvarna.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР