От 14 до 23 септември любителите на световното кино ще

...
От 14 до 23 септември любителите на световното кино ще
Коментари Харесай

Любовта е лудост идва в Пловдив

От 14 до 23 септември феновете на международното кино ще могат да си напомнят какво е любовта в другите и проявления, с помощта на богатата стратегия на фестивала, която ще бъде излъчена в Lucky Дом на киното. В продължение на 10 дни ще бъдат показани 20 кино лентата, всеки ден от 19 и 21 ч.

Фестивалът е включен в културната стратегия на града и е подсилен от Община Пловдив.

Акцентът на тазгодишното издание е носителят на " Златна палма “ за постановка в Кан " Студена война “ от режисьора на спечелилия " Оскар “ за чуждоезичен филм " Ида “ Павел Павликовски. Филмът споделя за една мощна обич на фона на разгарящата се Студена война сред Източна и Западна Европа през 50-те години на предишния век. Награденият от журито на Венеция " Прекрасна страна “, както и носителят на " Сребърен лъв “ за постановка " Попечителство “ също ще бъдат част от програмата.

Освен фестивалните любимци, " Любовта е полуда “ ще предложи и филми с обичани познати артисти. Ейдриън Броуди ще се разхожда из улиците на " Нощен Манхатън “ по романа на Колин Харисън, Жулиет Бинош (под режисурата на Клер Дени) ще търси любовта в " Слънцето в нас “, а носителят на " Оскар “ Джей Кей Симънс ще бъде част от антологията " Разделени светове “ на гръцкия режисьор Христофорос Папакалиатис. Почитателите на високите скорости пък ще могат да гледат " Състезателката и пандизчията “ с надарения Матиас Шонхаерт.

Фестивалът стартира този петък (14 септември) с прожекцията на " Слънцето в нас “ и ще продължи до идната неделя (23 септември), като всеки ден в Lucky Дом на киното ще бъдат показвани по два от филмите в програмата. Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на киното.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР