От 14 до 20 септември ще се проведе деветото издание

...
От 14 до 20 септември ще се проведе деветото издание
Коментари Харесай

Над 100 заявки за Balkan Offroad Rallye 2019

От 14 до 20 септември ще се организира деветото издание на Balkan Offroad Rallye. Международният оф-роуд маратон за следващ път ще притегли участници от цяла Европа с мотоциклети, ATV, бъгита, джипове и камиони, който в продължение на една седмица ще се борят с трасе, дълго над 2000 километра, по огромната част от които – спортни прави.

Традиционно, Balkan Offroad Rallye ще предложи съревнование „ 2 в 1”, защото има два обособени спортни класа – „ крос-кънтри” и „ екстремен”.

Първият, който е по-масов, е открит за всички видове спортни машини, като предлага скоростна конкуренция по черни пътища, в стила на огромните пустинни маратони като „ Дакар” и „ Пътя на коприната”. Екстремният клас от своя страна е отворен единствено за 4х4 коли, като предлага тежки трасета, с превъзмогване на кални и водни трудности.

Balkan Offroad Rallye 2019 още веднъж ще прекоси България от запад на изток, с неповторими трасета в Рила, Плана, Родопите, Средна гора, Тракийската равнина, Странджа и Добруджа.

Надпреварата ще стартира с формален старт в центъра на Самоков на 14 септември, като първият бивак на ралито е в Боровец. След обиколка на горите в региона, керванът продължава пътя си към Старосел, където ще е вторият лагер. В средата на седмицата, участниците ще се насочат към Шкорпиловци, където, на самия бряг на Черно море ще бъде и финалът на 20 септември.

Три седмици преди старта, над 100 са подадените поръчки за присъединяване в Балканския оф-роуд маратон. Най-многоброен, обичайно, е класът на крос-кънтри колите, където се чакат към 40 машини. Няколко първенци от другите години ще са на старта, измежду които и миналогодишният победител Константин Чолаков, с навигатора си Ивайло Жеков и техния първообраз Toyota Hilux.

Вторият по брой участници е класът на SSV-бъгитата, където се чакат съвсем 30 машини, в това число и първенците от 2015 година Цанко Цанков и Зорница Тодорова (Can Am). Близо 20 мотоциклета и ATV-четириколки и три камиона допълват крос-кънтри кервана, а 15 машини ще се борят с тежките трасета на рисковия клас.

В допълнение, за втора година в Balkan Offroad Rallye ще има и категория Discovery. Тук участниците ще могат да усетят усета от спортните трасета, само че без безмилостното движение на хронометъра. В приключенския клас има записани близо 10 екипажа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР