Oт 14 до 16 юни във Варна ще се проведе

...
Oт 14 до 16 юни във Варна ще се проведе
Коментари Харесай

Варна посреща европейския яхтен елит в Европейска купа по ветроходство

Oт 14 до 16 юни във Варна ще се организира Европейската купа по ветроходство в клас „ Лазер “. Организатор е Българската федерация по ветроходство. Домакини са Община Варна и Семеен кодекс „ Черно море Бриз “.

Официалното разкриване ще е в 11.00 часа на Офицерския плаж, в наличието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на Варна Иван Портних и регионалния шеф Стоян Пасев.

До момента за Европейската купа, започваща в петък, поръчки има подадени от 45 участници, като 28 от тях са от България. Останалите страни участнички до този миг са Украйна, Румъния, Кувейт, Русия и Франция.

Във Варна за надпреварата ще дойде и настоящата европейска шампионка Александра Лукоянова. Нашият тим също е измежду любимците за медали с присъединяване на Мариела Николова, Даниел Николов, Калина Маринова и други очаквания в по-малкия клас.

Състезанието ще премине в 8 гонки в трапецовидна отдалеченост, а всеки от трите класа ще започва настрана. Очаква се от 2 до 5 метра мощ напразно при слънчево време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР