От 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на

...
От 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено
движението на
Коментари Харесай

От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 т по автомагистралите. Две ленти за влизащите в София през Владая

От 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на безопасността и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни. Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира водачите да карат рационално и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да съблюдават разпоредбите за движение и да не употребяват аварийните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които спазват разпоредбите.

Съвместната заповед за прекъсване на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, Групово дело „ Национална полиция “ и ИА „ Автомобилна администрация “. Тя предвижда ограничение на придвижването по следните сектори от републиканската мрежа:

• автомагистралите;
• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
• път I-1 - от Благоевград до ГКПП „ Кулата “;
• път I-4 п. в. „ Коритна “ - Велико Търново - Шумен;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ - София;
• път I-9 Варна - Бургас;
• път II-18 Околовръстен път на град София;
• път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

В пиковите часове поради интензивният трафик е допустимо по-бавно предвижване в района на тунел „ Витиня “ на Автомагистрала „ Хемус “, където придвижването се осъществява двупосочно в тръбата за Варна, както и на път I-1 Ботевград – София, в сектора при 210-ти км, в прохода „ Витиня “, където движението се реализира в една лента поради ремонт на анкерната стена. Необходимо е водачите да карат със съобразена скорост, спазвайки правилата за придвижване.

За облекчение на трафика през Владая и повишаване на пътната сигурност на 4 март, през светлата част от денонощието, ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „ Даскалово “ до кръстовище „ Драгичево “. По този метод пристигащите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Струма “ (в сектора с предишно наименование Автомагистрала „ Люлин “).

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР