От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на

...
От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на
Коментари Харесай

Започна нова специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение

От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на 11 май на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска интервенция за контрол на пътното придвижване.

Основното, за което ще наблюдават екипите, е неправилно изпреварване, лишаване на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на прекосяване на забраняващ сигнал на светофарните уредби, сподели по време на брифинг основен контрольор Николай Крушарски от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Патрулите ще бъдат прецизни и по отношение на потребление на обезопасителни средства от водачите и пътниците, съществуване на задължителната застраховка „ Гражданска отговорност “, недопускане на ръководство от неправоспособни водачи, както и недопускане на ръководство от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

Успоредно с това ще се прави и контрол на скоростните режими, като за задачата ще се употребява цялата налична техника от стационарни, портативни и стационарно-преносими камери.

Специален акцент в интервенцията са водачите на дву и триколесни моторни превозни средства. При тях ще се следи за недопускане на ръководство от неправоспособни водачи, положението и правилното слагане на регистрационния номер.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР