От 13 март започва ремонтът на платното за София на

...
От 13 март започва ремонтът на платното за София на
Коментари Харесай

Започва ремонт на 5 виадукта по АМ "Тракия" на платното за София

От 13 март стартира ремонтът на платното за София на 5 виадукта по автомагистрала " Тракия ", оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Ще се ремонтира в лявото платно на оборудванията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата.

Движението в близо 14-километров сектор (между 9-ти и 23-ти км) ще се прави в двете посоки в обновеното през предходната година платно за Бургас.

За облекчение на трафика в края на работната седмица, когато доста хора потеглят на път, всеки петък от 14,00 часа ще има две ленти за Бургас и една за София. В неделя, когато пътуващите се връщат към столицата, ще има две ленти за София и една за Бургас. В неделя от 14,00 часа до 10,00 часа в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас.
Прокопани са първите 400 м от тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма " Съоръжението ще бъде най-дългият пътен тунел у нас
Реверсивно придвижване ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти в посока Бургас ще бъдат в последния работен ден, а за столицата в последния почивен ден.

Целта е ремонтните действия на петте виадукта по Автомагистрала " Тракия " да завършат преди началото на дейния туристически сезон - до 1 юли.

Индикативната стойност за ремонта на горното строене на виадуктите е към 25 млн. лв. с Данък добавена стойност. Ще бъде изработен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови защитни парапети и мантинели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР