От 13 март започва ремонтът на платното за София на

...
От 13 март започва ремонтът на платното за София на
Коментари Харесай

Започва ремонтът на платното за София на 5 виадукта по АМ Тракия

От 13 март стартира ремонтът на платното за София на 5 виадукта по автомагистрала "Тракия ", оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура " /АПИ/.

Ще се правят ремонтно-възстановителни действия в лявото платно на оборудванията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата. Движението в близо 14-километров сектор /между 9-ти и 23-ти км/ ще се прави в двете посоки в обновеното през предходната година платно за Бургас. За облекчение на трафика в края на работната седмица, когато доста хора потеглят на път, всеки петък от 14.00 часа ще има две ленти за Бургас и една за София. В неделя, когато пътуващите се връщат към столицата, ще има две ленти за София и една за Бургас.

В неделя от 14.00 часа до 10.00 часа в понеделник ще има две ленти за София и една за Бургас. Реверсивно придвижване ще бъде въвеждано и при събирането на няколко почивни дни, като двете ленти в посока Бургас ще бъдат в последния работен ден, а за столицата в последния почивен ден.

Пътноподдържащото сдружение "Автомагистрали " ще работи извънредно мобилизирано, с цел да може ремонтните действия на петте виадукта по Автомагистрала "Тракия " да завършат преди началото на дейния туристически сезон - до 1 юли.

В момента се изкърпва секторът от първокласния път I-8 през Нови хан и Вакарел, който в дните петък и събота ще се употребява като обходен маршрут за камионите над 12 тона, пътуващи за Бургас. От идната седмица, откакто завършат ремонтните действия, се планува в петък от 14.00 до 20.00 часа и в събота от 9.00 до 14.00 часа МПС над 12 тона да минават по първокласния път.

Отбиването на придвижването ще става при 5-ти км на Автомагистрала "Тракия ", а качването още веднъж на автомагистралата ще е при 23-ти км, пътен възел "Вакарел ". Тежкотоварният трафик за София ще минава по Автомагистрала "Тракия ". Целта е повишение на сигурността на придвижване и повишение на пропускливостта в дните с интензивно придвижване.

АПИ моли водачите да карат рационално, със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването. Ремонтите са наложителни и би трябвало да бъдат направени, с цел да се пътува по-късно доста по-безопасно и комфортно по актуализирани пътни сектори.

Индикативната стойност за ремонта на горното строене на виадуктите е към 25 млн. лв. с Данък добавена стойност. Ще бъде изработен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови защитни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, при 17-ти км - 322 м, при 18-ти км - 242 м, а при 20-ти км - 404 м. Продължава и ремонтът на долното строене на оборудванията. Към момента са изпълнени към 80 % от дясното и близо 30 % от лявото платно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР