От 13 ч. днес в София ще започне протест с

...
От 13 ч. днес в София ще започне протест с
Коментари Харесай

Пореден неделен ден на протести

От 13 ч. през днешния ден в София ще стартира митинг с искане за оставката на държавното управление. Заявката на уредниците е събитието да е с огромен мащаб, откакто през последната седмица на национално неодобрение столицата остава по-скоро в периферията за сметка на Перник, Варна, Благоевград и Бургас.

Вчера един от водачите на благоевградските стачкуващи разгласи, че се разграничава от днешния митинг и провежда друго събитие за на следващия ден. На няколко места в страната стачкуващи признаха, че са правени опити партии да им въздействат, само че бяха безапелационни, че няма да застанат зад никоя политическа мощ.

Шествието по проект би трябвало да тръгне от Народното събрание, да продължи по бул. „ Цар Освободител” до Министерския съвет, с цел да завие по бул. „ Дондуков” и през бул. „ Васил Левски” и бул. „ Цар Освободител” да стигне до Орлов мост. Обявеният краен час е 20:00.
Пореден ден на митинги и пътни блокади в цялата страна Днес в Перник протестиращите не блокираха Автомагистрала „ Люлин ”, недоволството им се изрази в автошествие по улиците на града
Протестите в страната започнаха като реакция на високите цени на горивата и „ Гражданска отговорност”, само че към този момент жителите имат ред обществени и политически претенции. Всички те са импортирани в президентството и в Народното събрание за взимане на отношение.

Освен оставката на кабинета, те упорстват за промени в Конституцията и избори за Велико национално събрание; мажоритарна система; пречистване на описите от „ мъртви души”; понижаване на депутатските заплати. Освен това протестиращите желаят необлагаем най-малко за лицата с приходи под 800 лева и диференцирана Данък добавена стойност ставка (12% за храни, 10% за медикаменти, 8% за учебници).

По тематиката с горивата настояването е страната да записва и ръководи акцизни хранилища във всички административни области за либерализиране на пазара, който сега е доминиран от „ Лукойл”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР