От 12 септември (понеделник) до края на месеца, от 23:25

...
От 12 септември (понеделник) до края на месеца, от 23:25
Коментари Харесай

Звездни джаз концерти по БНТ 1 от днес до края на септември

От 12 септември (понеделник) до края на месеца, от 23:25 ч., Българска национална телевизия 1 ще излъчва всяка делнична вечер едни от най-ярките концерти от джаз фестивалите в България това лято. Зрителите на публичната телевизия ще могат да се насладят на Джаз фестивала в Банско и Международния джаз фестивал „ Д-р Емил Илиев “ в Боровец.

Джаз слотът започва с концертите от Банско, с които градът означи 25 години като емблематична джаз дестинация в България. Наред със международните имена като барабаниста Били Кобъм и една от боса-нова кралиците Розалия де Соуза, феновете на Българска национална телевизия ще видят концертите на бразилеца Игор Уилкокс с неговия квартет и Soulcrane от Германия отпред с тромпетиста Матиас Швенгер. Международният план АРИФА също ще взе участие в програмата с Живко Василев (кавал), барабаниста от Турция Едиз Хафизоолу с неговия план „ Наздраве “, австрийския „ джаз износ “ Marina&The Kats, както и две джаз дами – Дафна Леви (Израел) в план с български музиканти и Арпи Алто (Армения) с композитора и пианист Любомир Денев.

На 26 септември (понеделник) музикалните вечери по Българска национална телевизия 1 не престават с първия от общо петте концерта на джаз звезди, взели присъединяване в дебютното издание на Международния джаз фестивал „ Д-р Емил Илиев “ в Боровец.

Българска национална телевизия 1 ще ни срещне с реге звездата Джулиан Марли и неговата група, квартета на италианския джаз пианист Антонио Флинта и Красимир Желязков с плана „ Монтуно-БГ “. Сред останалите реализатори са Биг Бенд на Българското национално радио със солисти и диригент Антони Дончев, както и пробният южнокорейски Jungsu Choi Tiny Orkester (JTO), който гостува в България за първи път.

Гледайте джаз концертите от 12 септември, всеки работен ден от 23:25 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР