От 12 октомври: Бензиностанции и коли с нови стикери за

...
От 12 октомври: Бензиностанции и коли с нови стикери за
Коментари Харесай

От 12 октомври: Бензиностанциите с нови стикери за различните видове горива

От 12 октомври: Бензиностанции и коли с нови стикери за другите типове горива От този петък всички бензиностанции и коли ще бъдат с нови стикери за другите типове горива . Това обаче е част от европейска инструкция и няма да обърка водачите и бизнеса, изясни Иво Атанасов от Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Стикерите ще бъдат слагани и на всички нови коли след средата на октомври.

 
Промените не са изключителни и непредвидени , те са от 2016 година и крайният период изтича в петък, изясни Иво Атанасов от държавната организация: " България постоянно е спазвала европейските правила и този стандарт е в действие от ноември 2016 година, тъй че всичко се прави гладко и се съблюдават всички периоди. Ако има неготови бензиностанции, ще си понесат съответните наказания. В момента организираме огромна сложна изнесена инспекция до 12 октомври в това число, тъй че ще погледнем и по какъв начин да се подготвили комерсиалните обекти ".
 
И най-важното – измененията няма да объркат водачите , които в петък ще отидат да заредят гориво на бензиностанциите: " Няма да има никакъв проблем. Тази маркировка по-скоро касае условието на Европейска комисия за уеднаквяване на маркировката, тръгвайки още от автосалона, минавайки през обекта, който зарежда автомобила и същото го има на капачката на резервоара или където е сложена на съответния автомобил, с цел да не се позволяват обърквания ".

 
Освен бензиностанциите, на нова маркировка подлежат и новите коли , създадени след петък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР