„От 12 „Кугър“-а, защото не е достатъчно само да ги

...
„От 12 „Кугър“-а, защото не е достатъчно само да ги
Коментари Харесай

Борисов: Летят 4 Кугър-а и един Спартан, защо

„ От 12 „ Кугър “-а, тъй като не е задоволително единствено да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави усещане, че не летят, тъй като те нямат функции… И трите „ Спартан “-а на 31 декември стопират да летят, а в този момент лети единствено един от тях. Това ми рапортува Каракачанов през днешния ден след направената от него инспекция. Никой не можа да ми изясни от военните за какво единствено за авиацията е отишла такава голяма сума от бюджета на страната “.

Това споделя министър председателят Бойко Борисов на държавното съвещание, излиза наяве от стенограмата.

Той уточни, че главната част от закупената техника са транспортни вертолети и самолети, за които не е планувана поддръжка при сключването на договорите, и в този момент са приземени.

Той разпореди на министрите на защитата и на финансите да създадат обзор и оценка на опциите за договорите за поддръжка на наличната техника, които може да бъдат подписани до края на годината.

„ Всеки ден чувам още нови самолети да купуваме,

а на никое място и никой не приказва за поддръжката какъв брой ще коства по-късно. Най-вероятно по същия метод ще останат на летищата да си стоят по този начин, както „ Спартан “-ите и хеликоптерите “, сподели министър председателят. Според него част от възобновените вертолети биха могли да бъдат употребявани за потребностите на Спешната помощ.

"Пак дублирам, желая да извършите сметка и да убедите – освен мен, а и сътрудниците си – за какво единствено за авиация и то транспортна авиация? За сухопътните войски какво предвиждаме, пита Борисов.

От своя страна вътрешният министър Валентин Радев декларира:

Нашето първо държавно управление изплати 576 милиона тъкмо за „ Спартан “-ите и за „ Кугър “-ите. И също така, ние сключихме контракта за поддръжката, не беше планувано за „ Спартан “-ите, който изтича в този момент. Нашето държавно управление тогава, когато нямаше пари и бяхме в рецесия, го направихме. Никой не беше помислил за виталния цикъл, както Вие казахте доскоро – за поддръжката”.

Журналист: Рекацията на водачите е морална

Каракачанов: Аз съм за нови изтребители

Борисов дава отговор: „ За задачата през днешния ден това да се приготви, с цел да може до края на годината да се подпишат контракти, Каракачанов, всичко да се приготви. Като сме дали милиарди, най-малко да знаем, че транспортни - транспортни, само че отново за нещо да ги ползваме”.

Днес Борисов се срещна и с норвежкия министър председател Ерна Солберг, която е на аудиенция у нас.

"Вариантите са два - или Европейски Съюз и всички ние вършим нужното да придвижим напред тематиката с Балканите, започвайки с инфраструктурата и всяка една от страните да си покрива критериите, които Европейски Съюз има. А народите на Балканите да видят, че Европейски Съюз ги е прегърнал и всеки с разнообразни стъпки се придвижва напред, акцентира Борисов. В противоположен случай - на едно мнение сме - популацията на Балканите застарява, няма кой да заплаща пенсии, идват популистки партии и това става територия на въздействие на великите сили, става парадайс за трафика на хора, на опиати, за всичко останало. Така че лека бавно, виждате, от най-уважаваните сътрудници и в Брюксел, а и тези, които употребяват общия пазар като Норвегия, за която никой няма подозрения, че е една от силите от най-развитите демократични страни в Европа, също се заинтересува, с цел да пристигна през днешния ден министър председателят, да се запознае с това, което вършим ", счита Борисов.

По думите имаме цялостната поддръжка по всички тематики - и за Турция, за взаимоотношенията по линия на НАТО, и за това, което се случва на Балканите, и за миграционния развой.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР