От 12 февруари официалното използване на името на северната съседка

...
От 12 февруари официалното използване на името на северната съседка
Коментари Харесай

Атина разяснява как да се използва името Република Северна Македония

От 12 февруари формалното потребление на името на северната съседка на Гърция е " Република Северна Македония ", късото название " Северна Македония ", а надлежно за органите на властта в Скопие би трябвало да се употребяват " държавно управление / министър на Република Северна Македония или Северна Македония ", гласи осведомително циркулярно писмо на гръцкото външно министерство.
То е изпратено на публичните служби с указания и насоки за потреблението на периодите и вярното използване на Договора от Преспа, заяви гръцката осведомителна организация AНA-MПA.
От гръцкото дипломатическо ведомство акцентират,, че новото име е годно за всякаква приложимост и за всички цели, във всички интернационалните и районни организации, институции и конгреси, само че също и в двустранна публична поща. В противоположен случай, в случай че няма сходство с вярното потребление на името и изискванията, формалната поща няма да бъде получена и ще бъде върната на подателя.
Що се отнася до документите, в циркулярното писмо се показва, че новото име ще се появи във всички документи, издадени след 12 февруари, а по време на преходния интервал до издаването на новите документи за пътешестване печатът ще бъде подложен на входа и изхода на страната, което ще изяснява, че произлизат от Република Северна Македония. Според АНА-МПА способените гръцки органи ще дадат съответни указания по съответната тематика, обвързвана с документите за пътешестване.
Успоредно с това " Меморандумът за практическите ограничения " на Временното съглашение планува гръцките управляващи да слагат щемпел върху документите със остарялото конституционно название " от Гърция е приета като БЮРМ ".
За потреблението на епитети за страната, държавното управление, министрите и така нататък в циркулярното писмо гръцкото Министерство на външните работи изяснява, че е вярно да се употребява: " държавно управление на Република Северна Македония " или " Правителство на Северна Македония ", " Министър на външните работи на Северна Македония ", а не " македонското държавно управление " или " македонски министър ", а това важи и за всички частни субекти, финансирани от страната.
За поданство вярното потребление е " македонец / жител на Република Северна Македония ", до момента в който за регистрационните номера съкращението е СМ или НМК, а за останалите кодове за страната остават съкращенията MK и MKД.
За присъединяване на гръцки делегации на интернационалните срещи в прилежащата страна е належащо публично потребление на изискванията, произлизащи от Споразумението от Преспа, т.е., представителите на прилежащата страна би трябвало да бъдат регистрирани като " представител / чиновник / министър / дипломат на Република Северна Македония "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР