От 11.12.2019 г. електронната платформа преустановява дейността си. Това съобщиха

...
От 11.12.2019 г. електронната платформа преустановява дейността си. Това съобщиха
Коментари Харесай

Спират Моята еОбщина, липсва диалог с Община Стара Загора

От 11.12.2019 година електронната платформа прекратява активността си. Това оповестиха от екипа на " Моята еОбщина " , основана за връзка сред жителите и институциите на Стара Загора.

Нови въпроси, сигнали и оферти няма да се разгласяват и изпращат към институциите .

Причината е неналичието на интерес от потребителите напоследък, за което те ползват и данни за интензивността.

Още със зараждането си през 2013, концепцията за спомагателен информационен канал сред жители и институции бе посрещната с извънреден интерес, напомня екипът. Но с течение на времето, по ред аргументи, ентусиазмът на Община Стара Загора затихна.

Екипът ни беше подложен в позиция да дава отговор на голям брой имейли от недоволни консуматори, чиито отговори на изявления бяха забавяни надалеч оттатък законно допустимите периоди . Правехме всевъзможни опити да предизвикваме виновните лица в Община Стара Загора да реагират съответно и навреме, само че за жал реакциите, когато ги имаше, бяха по-скоро инцидентни и още веднъж се връщахме в същата позиция.

В резултат на това, към този миг в платформата има над 80 дейни (неприключени) и просрочени изявления, някои от които с над 450 календарни дни закъснения, подадени още през 2018 година. Видно от приложената инфографиката е тенденциозното просрочване на изявленията от 2017 година насам, което доближава своя пик през предходната година. От графиката се вижда също понижаване на броя просрочени изявления за 2019 година, само че повода за това се крие не в по-доброто съблюдаване на периоди, а в намалелия брой входящи изявления, заради създалото се съмнение у потребителите. Считаме това за неприемливо и в безспорен прорез с концепцията, задачата и визията на платформата, пишат от екипа.

Изказват се благодарности на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, омбудсмана на града Павлина Делчева, както и на ЕВН-България, ВиК Стара Загора, Обществения медиатор и Районен съд - Стара Загора за това, че повярваха във опциите на Платформата.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР