От 11.00 часа в залата на 11-ия етаж на КНСБ

...
От 11.00 часа в залата на 11-ия етаж на КНСБ
Коментари Харесай

КНСБ ще представи Годишния си доклад по колективно договаряне на заплатите за 2018 г.

От 11.00 часа в залата на 11-ия етаж на КНСБ ще бъде показан Годишният отчет по групово договаряне на заплатите за 2018 година и упованията за растежа им през 2019 година. Това оповестиха от пресцентъра на КНСБ. След него ще бъде показано постоянното проучване за издръжката на живот за първото тримесечие на 2019 година.

Докладът по приходите прави резюме на нарастването на възнагражденията в страната по браншове, райони и специалности през 2018 година и чертае посоките, в които те ще покачват през 2019 година. Според данните в индустрията ниско платени остават „ Производство на облекло”, „ Обработка на кожи”, „ Производство на дървен материал” и „ Производство на мебели “.

В сферата на услугите трайно се задържат като нископлатени дейностите: „ Ресторантьорство”, „ Ветеринарна медицина”, „ Охрана и разследване”, „ Обслужване на здания и озеленяване “, „ Медико-социални грижи” и „ Социална работа”.

В конференцията ще вземат участие президентът на КНСБ Пламен Димитров, основният икономист на КНСБ Любен Томев, откривателят в ИССИ Виолета Иванова, представители на основни федерации от КНСБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР