От 1000 до 5000 лева глоба и 5-годишна забрана за

...
От 1000 до 5000 лева глоба и 5-годишна забрана за
Коментари Харесай

Срещу насилието по стадионите: Глоби до 5000 лв. и забрана за посещаване на мачове

От 1000 до 5000 лв. санкция и 5-годишна възбрана за навестяване на мачове. Това са част от изключителните ограничения, които страната подхваща, с цел да овладее насилието по стадионите.

Проблемът с насилието влезе изключително в дневния ред на страната тази пролет, когато бомбичка рани двама служители на реда на дербито Левски-ЦСКА.

Очаква се на следващия ден Народното събрание да гласоподава дефинитивно незабавните ограничения в закона за спортното безчинство и те да влязат в действие до 10 дни.
Депутатите вземат незабавни ограничения в битката със спортното безчинство Те разписаха текстове, с които целят да спрат експанзията по игрища и зали

По новите правила към този момент освен хвърлянето на бомбички, а даже носенето им на стадиона ще е нарушаване. За по-сериозните прегрешения ще се върви на съд, а по-леките ще се санкционират от служителите на реда незабавно.

По думите на зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов това няма да даде прекалено много пълномощия на служителите на реда. „ Актът на полицията, с който ще се постановат наказванията, предстои на обжалване пред съда, тъй че жителите би трябвало да бъдат спокойни”, съобщи той.

Глобите може да се апелират, само че единствено в период от 3 дни. Наказанията ще влизат в действие незабавно.
Стефан Балабанов: До два месеца законът за спортното безчинство влиза в Народното събрание Специални камери на входа на стадиона ще снимат всеки един ентусиаст, изясни той
„ Идеята е тези детайли лека-полека да бъдат отстранени от спортните мероприятия. Защото те увличат и другите. Това е смисълът на целия този закон”, изясни Славчо Атанасов, който е вносител на законопроекта.

Футболните почитатели обаче настояват, че новите правила евентуално ще доведат до напрежение по трибуните.

„ Нека да са високи наказванията. Но само и единствено, в случай че закононарушенията, в които е упрекнат човек, са потвърдени. Не, примерно, хващат един почитател – две униформени лица споделят: " да, той беше " - и това е премного на съда да го осъди”, безапелационен е Божидар Божилов, почитател на Ботев Пловдив.

„ Преекспонираните от тях „ бомби” са пиратки. А и ние не отиваме там на война. Ние отиваме да се радваме, да си подкрепим тима, това, че сме запалили една димка не ни прави престъпници”, прибавя Павел Маринов, който е представител на проведените почитатели на ЦСКА.

Според депутатите законът ще спре насилието по стадионите, само че почитателите го дефинират като неправилен и наказателен към тях.

Предвиждат се още 25 дни зад решетките и 480 часа публично потребен труд при най-сериозните нарушавания по стадионите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР