От 10 юни, се спира движението по участък от пътя

...
От 10 юни, се спира движението по участък от пътя
Коментари Харесай

Нова организация на движението по част от пътя Мездра - Ботевград

От 10 юни, се стопира придвижването по сектор от пътя Мездра - Ботевград сред селата Ребърково и Лютидол. Предвижда се краткотрайната организация на придвижване да продължи доникъде на ноември 2020 година

Движението на всички типове транспортни средства по правата от първокласния път се лимитира като пътуващите леки коли и транспортните средства до 12 тона към София и Видин ще минават през прохода „ Петрохан “ и през Искърското дефиле.

Допълнителен обходен маршрут за леки коли до 4,5 тона е третокласният път Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол.
Догодина ремонтират пътя от Ботевград до Мездра Движението през Искърското дефиле към този момент е облекчено
За по-голяма сигурност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разграничен в посоките на придвижване.

Пътуващите от Видин към София МПС над 12 тона ще се отклоняват при Монтана през прохода „ Петрохан “.

Пътуващите от София към Видин МПС над 12 тона ще минават през Искърското дефиле.

Снимка: АПИ

Строителство на сектора от пътя Мездра – Ботевград започва в края на предходната година. Досега всички действия, които се правиха бяха в страни от актуалното пътно платно и не попречиха трафика. Сега осъществяването на правата навлиза в идващ стадий, което постанова прекъсване на придвижването в сектора сред селата Ребърково и Лютидол (от км 166 до км 172).

Участъкът сред Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за прекосяване от направлението Видин – Ботевград. Поради това строителството на близо 33 км от Мездра - Ботевград е обособено в два сектора - лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/.

Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока, т. е. двойно по-широко от актуалното, което е с по една лента за придвижване в посока. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде уголемен до новия габарит, а актуалното трасе ще бъде главно ремонтирано и реконструирано, където е належащо.

По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в секторите, обхождащи селата Лютидол, Типченица, Новачене и Скравена.

На обхода на с. Лютидол ще бъдат издигнати два тунела, с дължина надлежно 490 м и 340 м. Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, и площадки за отдих.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР