От 1 юни увеличават цените на недофинансираните клиничните пътеки за

...
От 1 юни увеличават цените на недофинансираните клиничните пътеки за
Коментари Харесай

От лятото увеличават цените на недофинсираните клинични пътеки

От 1 юни усилват цените на недофинансираните клиничните пътеки за лекуване на деца, бременни дами, майчино здраве и в региона на пулмологията .

Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов, управленията на Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и Асоциациите на държавните, общинските и регионалните лечебни заведения в Министерския съвет.

По думите на здравния министър Кирил Ананиев задачата е да се подхващат ограничения за възстановяване финансиране на опазването на здравето в България и в частност възстановяване на оценката на труда на медицинския личен състав, който работи в българското опазване на здравето.

От своя страна ръководителят на БЛС Иван Маджаров благодари на премиера за извършената среща и съобщи, че по най-бързия метод би трябвало да се премине към договаряния през актуалната година за цените на недофинансираните клични пътеки за лекуване на деца, бременни и в региона на пулмологията.

Маджаров посочи, че по този метод се декларира, че с изключение на парите, които е осигурило Министерство на здравеопазването през Министерския съвет, би трябвало да се върви и по законовия път.

" Мерките, които през днешния ден се взеха, би трябвало да се трансфорат в една устойчива процедура ", акцентира той.

От БЛС упорстват увеличението на цените на клиничните пътеки да не бъде с допълнилтелни средства , а в случай че има спестовност на средства в болнична помощ през актуалната година, те да бъдат употребявани да се изплатят съразмерно надлимитна активност за остарели години.

От своя страна шефът на " Пирогов " Асен Балтов уточни, че увеличение на пътеките за детско и майчино здраве е един от главните и наболяли проблеми в страната. По думите му обаче университетските лечебни заведения никога не са на равнище, което може да се каже, че експертите по здравни грижи не получават задоволително положителни хонорари.

Той изясни, че с увеличение цените на недофинансираните клиничи пътеки плануват методиката на преразпределяне на нашия финансов запас и да се отпусне много по-голяма сума за фонд Работна заплата.

Според Балтов има много промени в опазването на здравето, които са в позитивен смисъл и отсега нататък нещата се чака да тръгнат в естествен ред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР