От 1 юни се възстановяват посещенията на деца в детските

...
От 1 юни се възстановяват посещенията на деца в детските
Коментари Харесай

Детските градини в община Мездра отварят врати от 1 юни

От 1 юни се възвръщат визитите на деца в детските градини на територията на община Мездра. Това разпореди със заповед кметът Иван Аспарухов, издадена във връзка със Заповед №РД-01-272/ 20.05.2020 година на министъра на опазването на здравето.
Поради оповестеното от 13 март до 13 май тази година изключително състояние в Република България и въведените от 14 май краткотрайни противоепидемични ограничения в страната, детските заведения останаха затворени в продължение на два месеца и половина.
Преди децата да тръгнат още веднъж на градина, родителите са длъжни да подпишат декларация по пример, с която да заявяват, че са осведомени и ще съблюдават новите правила за работа на детското заведение, регламентира още кметската заповед.
Подновяването на визитите в детските градини ще се реализира при прецизно използване и съблюдаване на Мерки за образуване на дейностите в детските градини и детските ясли след възобновяване на приема на деца (Приложение към Заповед №РД-01-272/ 20.05.2020 година на министъра на здравеопазването).
На шефовете на детски градини на територията на община Мездра е предоставено да провеждат процеса по възобновяване на работата в детските заведения според всички условия, посочени в Мерки за образуване на дейностите в детските градини и детските ясли след възобновяване на приема на деца: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/20/dg_opening_20052020.pdf
При подозрение или случай на COVID-19 в детската градина, ще се ползва написаният Протокол от ограничения за образуване на дейностите в детските градини и детските ясли след възобновяване на приема на деца.
Контролът по осъществяването на заповедта на кмета на община Мездра е предоставен на заместник-кмета „ Икономическо развиване, обществени и филантропични действия “ - Нели Минева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР