От 1 юни отпадна задължителната карантина при влизане у нас

...
От 1 юни отпадна задължителната карантина при влизане у нас
Коментари Харесай

Българи от Великобритания: Чувстваме се дискриминирани заради новата заповед

 От 1 юни отпадна наложителната карантина при влизане у нас на българи и чужденци от страните в Европейския съюз. Същото се отнася и за Сърбия, и за Северна Македония, предаде bTV.  Задължителната карантина обаче, остава в действие за идващите от Швеция, Англия, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Италия и Малта. Българите, живеещи на Острова считат това за дискриминация.

Според заповедта на Кирил Ананиев от 29 май, на наложителната карантина не подлежат: Лица, пътуващи по филантропични аргументи Представители на търговско-икономически действия Водачи на рейсове и товарни коли Членове на екипажите на плавателни съдове Въпреки че идват от осемте европейски страни с доста заболели. За Николина Паякова, която живее от 5 години със фамилията си във Англия, заповедта основава условия за дискриминация.

" Много сме възмутени от тази заповед, най-малкото тъй като ограниченията не са за всички. Ние пътуваме дружно 3 часа с един предприемач, да вземем за пример. Ако аз съм инфектирана или някой от самолета, то се допуска, че всички ще се заразим. Слизайки на летището, мен ме задължават на карантина “, уточни Николина.

След 1 седмица тя ще лети от Лондон за София с двете си деца. Но защото не попадат в нито една от графите с лица, освободени от карантина, те ще би трябвало да я спазят 14 дни.

" Аз ще ида с персоналния си автомобил до летището, т.е. единственият вид да се заразя е на летището, където ще бъде и същият този предприемач! Рискът, който мога аз да занеса, е същият и за него! Дори той е по рисков, тъй като тук има бизнес и има доста контакти, в сравнение с аз, която заставам тук сама с децата си! Не виждам логиката, аз да съм под ключ с децата ми, а този предприемач да си върви по задания “, разяснява дамата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР