От 1 юни Гърция намалява ДДС за кафенета, ресторанти и

...
От 1 юни Гърция намалява ДДС за кафенета, ресторанти и
Коментари Харесай

Добра новина за всички, които ще почиват в Гърция

 От 1 юни Гърция понижава Данък добавена стойност за кафенета, заведения за хранене и превоз. Предложението би трябвало да бъде гласувано в Народното събрание в петък, като държавното управление чака поддръжка и от опозицията, съобщи БНР.

До 31 октомври 2020 година Данък добавена стойност се понижава от 24 на 13% за безалкохолните питиета, кафето, чая, както и за билетите за кино, превоза на пасажери и багажа им (влак, метро, трамваи, градски и извънградски рейсове, въздушен и морски транспорт). Намалената ставка ще се ползва и върху потреблението на несъдържащи алкохол питиета в заведенията.

Данък добавена стойност пада и за туристическите пакети. Досега 80% от цената на пакета се облагаше с 13% Данък добавена стойност, а останалата част - 24% Данък добавена стойност. Занапред с ниската ставка ще се таксуват 90% от пакета.

Кебапчийница в Солун пък контролира напора на клиенти със светофар, с цел да съблюдава ограниченията за обществена отдалеченост, заяви телевизия Скай. Собственикът на заведението на площад “Аристотел " е сложил устройството в зоната за взимане на поръчки, с цел да знаят клиентите по кое време могат да преминат напред и по кое време би трябвало да изчакат на открито. Освен това менюто е модифицирано тематично с ястия, въодушевени от карантината.

Северна Македония пък координира отварянето на границите със прилежащите страни. Министърът на опазването на здравето Венко Филипче заяви, че сега всекидневно е в връзка с Албания, Гърция и България по въпроса. Едно от предложенията е от идната седмица да се разрешат пътуванията за членове на фамилии или от длъжностен и стопански интерес в границите на тези страни, а след 15 юни да се отворят изцяло границите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР