От 1 юни 2023 г. започва да работи общински фронт

...
От 1 юни 2023 г. започва да работи общински фронт
Коментари Харесай

Започва работа общински фронт офис за насочване към социални услуги

От 1 юни 2023 година стартира да работи общински фронт офис за ориентиране към обществени услуги, основан по план „ Укрепване на общинския потенциал на Община Луковит “, по процедура „ Укрепване на общинския потенциал “, предпочитана ос „ Социално включване и равни опция “ на Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027, оповестиха от пресцентъра.

Фронт офисът се намира на първия етаж в постройката на общината и е с обезпечен достъп за хора с увреждания. Ще действа с непрестанен 12-часов работен ден, от 07:00 до 19:00 ч.

В офиса ще работят общински чиновници, минали образования по Закона за обществените услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ, за умело ориентиране на кандидат-потребителите за обществени услуги, на претендентите за прилагане на персонална помощ, както и на всички жители с увреждания.

Дейностите по трите закона, които ще се правят във фронт офиса, включват:

-  По Закона за обществените услуги – ориентиране, информиране и консултиране, правене на предварителна оценка на потребностите и подпомагане при избор на подобаващи обществени услуги;

-  По Закона за персоналната помощ – банкет на заявления-декларации за включване в механизма персонална помощ, инспекция за сходство с нормативните условия, правене и подписване на съглашения сред ползвателя, определения помощник и доставчика на персонална помощ за даване и прилагане на персоналната помощ, подписване и преустановяване на трудови контракти с асистенти;

-  По Закона за хора с увреждания – разпространение на Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност и подпомагане на хора с увреждания в процеса на правене на планови оферти, съгласно съответните компетентности.

При контактите с всички жители, посетили фронт офиса, ще се съблюдава професионална нравственос, професионална загадка, неразгласяване на персонална информация за потребителите, която би довела до нарушение на правата или ползите им.

Адрес на общинския фронт офиса за ориентиране към обществени услуги :

гр. Луковит, ул. „ Възраждане “ 73, първи етаж, стая № 1,

телефон - 0697 5 24 64, вътр. 113.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР