От 1 юни 2019 г. гражданите на България и Румъния

...
От 1 юни 2019 г. гражданите на България и Румъния
Коментари Харесай

Швейцария премахва ограниченията за работа и установяване на българи

От 1 юни 2019 година жителите на България и Румъния ще имат цялостна независимост на напредване, работа и определяне в Швейцария . Така те ще имат същите права като останалите жители на Европейския съюз (с изключение на Хърватия) и ще могат да обитават свободно в страната, при изискване че имат работно място, оповестиха от Дирекция " Пресцентър " на Министерството на външните работи.

Това стана допустимо, откакто федералното държавно управление одобри на 15 май решение за анулация на квотите за престояване на жители от България и Румъния на територията на Конфедерация Швейцария.
 iStock/Getty Images
С решението се трансформира регламентът за осъществяването на Споразумението за свободно придвижване на хора сред Швейцария и Европейски Съюз . Протоколът към съглашението, който предвиждаше за жителите от България и Румъния временен интервал най-много от 10 години, беше в действие от 1 юни 2009 година и изтича на 31 май 2019 година

По данни на миграционните служби на Швейцария към края на 2018 година в страната обитават непрекъснато към 11 600 българи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР