От 1 юни 2019 г. гражданите на България и Румъния

...
От 1 юни 2019 г. гражданите на България и Румъния
Коментари Харесай

Швейцария премахва ограниченията за придвижване, работа и установяване на българи

От 1 юни 2019 година жителите на България и Румъния ще имат цялостна независимост на напредване, работа и определяне в Швейцария. Така те ще имат същите права като останалите жители на Европейския съюз (с изключение на Хърватия) и ще могат да обитават свободно в страната, при изискване че имат работно място, оповестиха Министерството на външните работи.

Това стана допустимо, откакто федералното държавно управление одобри на 15 май решение за анулация на квотите за престояване на жители от България и Румъния на територията на Конфедерация Швейцария.

С решението се трансформира регламентът за осъществяването на Споразумението за свободно придвижване на хора сред Швейцария и Европейски Съюз. Протоколът към съглашението, който предвиждаше за жителите от България и Румъния временен интервал най-много от 10 години, беше в действие от 1 юни 2009 година и изтича на 31 май 2019 година

По данни на миграционните служби на Швейцария към края на 2018 година в страната обитават непрекъснато към 11 600 българи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР