От 1 юли влизането в Гърция с цел почивка или

...
От 1 юли влизането в Гърция с цел почивка или
Коментари Харесай

МВнР към българите: Влизайте в Гърция само през Кулата и Маказа

От 1 юли влизането в Гърция за отмора или работа става единствено против авансово попълнена и изпратена онлайн декларация.
Нови правила за влизане в Гърция за отмора и по работа Преди влизане в страната се попълня формуляр в интернет и се чака отговор с QR код
Формулярите би трябвало да се попълнят най-малко 48 часа преди пътешестване, а от гръцка страна изпращат за същия период известие QR код, който би трябвало да се показа на границата при инспекция.
Последен ден, в който се пътува до Гърция без декларация Въпреки това опашки от леки коли по границата нямаше
Министерството на външните работи посредством посолството ни в Атина е сложило въпроса пред гръцките управляващи за какво в нововъведения за попълване електронен формуляр от 5-те ГКПП-та сред България и Гърция са посочени единствено два: „ Кулата – Промахон “ и „ Маказа – Нимфея “, оповестиха от Министерство на външните работи.

„ Към момента не сме получили отговор. Съветваме българските жители от на следващия ден да минават единствено от двата вероятни за онлайн регистрация пункта, като се ангажираме да продължим да търсим информация за проектите на гръцките управляващи “, прецизираха от ведомството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР