От 1 юли се въвежда ДДС от 9% вместо 20%

...
От 1 юли се въвежда ДДС от 9% вместо 20%
Коментари Харесай

Обнародваха промените на Пеевски, Карадайъ и Цонев

От 1 юли се вкарва Данък добавена стойност от 9% вместо 20% за бебешки пелени, храни, приспособени млека и каши, както и за книги и заведения за хранене. Това плануват промени в Закона за Данък добавена стойност, които са обнародвани в „ Държавен вестник “.

Намалената ставка за пелени и храни за бебета и дребни деца - приспособени млека, прахообразни каши, пюрета, е предложение на депутата от Движение за права и свободи и издател на " Телеграф медиа " Делян Пеевски, ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и зам.-шефа на ПГ на придвижването Йордан Цонев.

С 9% ще се таксуват ресторантьорски и кетъринг доставки на храни, гласят още признатите от Народното събрание текстове. 20% обаче остава ставката за бира, вино и спиртни питиета, сервирани в заведенията.

С промените се вършат и ремонти в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2020 година, с които се планува увеличение на осигурителните прагове за заетите в заведенията за хранене и в хотелите. Със заключителните разпореждания се променя и Законът за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

Те плануват на лекари, медицински и немедицински експерти, които директно са осъществявали или реализират действия, свързани с лекуването, попречване на разпространяването и/или превъзмогване на последствията от COVID-19, да се дава помощ за прилагане на съществени туристически услуги за вътрешен туризъм на стойност 210 лева

Парите могат да се употребяват еднократно в период до 30 ноември 2021 година през времето на отпуск на лицето за не по-малко от 7 нощувки в обекти или категоризирани или регистрирани места за настаняване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР