От 1 юли пенсиите ще се увеличат с 12%. Минималната

...
От 1 юли пенсиите ще се увеличат с 12%. Минималната
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: От 1 юли пенсиите ще се вдигнат с 12%

„ От 1 юли пенсиите ще се усилят с 12%. Минималната пенсия ще нарасне от 467 на 523 лв.. “

Това разгласи общественият министър Иванка Шалапатова в изявление за „ bTV “. Тя акцентира, че е обезпечено и изплащането на обществените помощи , които бяха вдигнати доста от 1 юни заради повишението на линията на беднотия.

Министър Шалапатова разяснява още, че потърпевшите от наводненията в страната ще бъдат подкрепени с еднократна помощ до 1512 лева при покриване на критериите за това. В допълнение засегнатите семейства ще могат да получат поддръжка и по линия на Фонд „ Социална протекция “. Друга опция за поддръжка е увеличението на потенциала на общините да обезпечат топъл обяд за повече хора. Местните управляващи могат да подават поръчки за назначение на безработни за 3 месеца, които да се включват в спешните им екипи за справяне с последствията от бедствието, добави Иванка Шалапатова. Наред с това се дава и прочувствена поддръжка .

Водещ приоритет в работата й като министър на труда и обществената политика ще бъде издигането на имиджа на обществения служащ , съобщи тя и добави:

„ Ще работя за това тези хора да получават съответно заплащане и да имат положителни условия на труд, с цел да бъдат наши сътрудници при оправянето с всяка рецесия. “

„ Близо 30 години работя за благосъстоянието и закрилата на децата и смействата. Мога да заслужа доверието на хората с резултатите от моята работа. Няма да разреша да бъда дискредитирана като министър, като майка, като жена, и за всички клюки и неистини, които се изрекоха по мой адрес, ще потърся своите права. Ще работя за равнопоствеността на всички жители, всеки човек без значение от признаци на разграничение, има равни права. Споделям европейските полезности, само че съм труженик на българското семейство и спазването на българското законодателство “, сподели министър Шалапатова.

Сред целите на екипа си тя изброи още подобряването на грижите за възрастните хора и закриването на всички домове за изоставени деца , както и по-висока успеваемост на работата на всички структури на Министерството на труда и обществената политика.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР