От 1 юли пенсиите се увеличават. Но от същата дата

...
От 1 юли пенсиите се увеличават. Но от същата дата
Коментари Харесай

Вдигането на сметките ще изяде ръста на пенсиите

От 1 юли пенсиите се усилват. Но от същата дата се повишават и разноските на всички български семейства - поради новите цени на тока, топлата вода и парното.

 Държавата отпусна 277 млн. лв. за нарастване на всички пенсии. Така от 1 юли средната пенсия у нас ще стане 386 лв.. Минималната пенсия за стаж и възраст ще нарасне с 12 лв., а обществената -  със 7 лв.. Вдига се и таванът на пенсиите - на 1200 лв.. Промяната ще обхване 43 000 души, които отсега нататък ще получават реалните си пенсии. Други 26 000 обаче ще останат с таван.

Изплащането на пенсиите ще стартира след седмица. Но множеството хора въобще няма да усетят нарастването, тъй като ще би трябвало да заплащат и по-високи битови сметки. 

От 1 юли топлата вода и парното нарастват приблизително с 4.5 на 100. В София нарастването ще бъде единствено 4.3%, в Пловдив - 7.4, само че за клиентите в Разград и Габрово цените ще скочат със 17 и с над 12 %. Само в Сливен топлото ще поевтинее.

Очаква се Комисията за енергийно и водно контролиране да одобри и повишаване на цените на тока приблизително с 3.5 на 100. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР