От 1 юли функционира новосъздадено Отделение по съдова хирургия в

...
От 1 юли функционира новосъздадено Отделение по съдова хирургия в
Коментари Харесай

Ново отделение по съдова хирургия откриха в Университетска болница Аджибадем Сити Клиник Младост

От 1 юли действа новосъздадено Отделение по съдова хирургия в Университетската болница Аджибадем Сити Клиник Младост. То ще разшири достъпа на пациенти от София и страната до модерно и сложно лекуване на цялостния размер планови и незабавни съдови болести. Структурата се уголемява и реалокира от актуалната си локация в Сърдечно-съдов център в Болница Младост, където разполага с най-съвременно оборудвани операционни зали, по-голяма леглова база и опция за банкет на увеличаващия се брой пациенти, търсещи помощ за своите съдови болести. Едновременно с това в Сърдечно-съдов център се резервира доболничната процедура и консултация с водещите съдови хирурзи.

„ Целта ни е да продължим да развиваме отворената и ендоваскуларната активност в отделението, само че и да затвърдим позицията си на номер 1 център в страната за предварителна защита на ампутации на крака при сърдечно-съдови затруднения при диабетно заболели. Това е едно от най-честите затруднения при пациентите с диабет и ние се гордеем, че в по-голямата част от случаите съумяваме да избегнем ампутация и доста да подобрим качеството им на живот. “ - показа доктор Стефан Стефанов, шеф на отделението по Съдова хирургия.

Първата осъществена интервенция в Отделението по съдова хирургия в Болница Младост е при пациент със притеснение на сънната артерия.

Интервенцията предотврати риска от приемане на мозъчен инсулт и даде старт на активността на новата конструкция.



Новото поделение предлага оптимални благоприятни условия за хирургия на възходящия брой пациенти в съвременно обзаведени стаи и повишен леглови капацитет в удобна среда. На обособен етаж е ситуиран операционният блок с операционни зали, оборудвани с най-съвременна инсталация за хирургични, ендоваскуларни и хибридни интервенции. Екипът на доктор Стефанов събира на едно място профилирани хирурзи с потвърден опит и престиж, анестезиолози и сестри в отделението и операционния блок.

Един от най-важните акценти на отделението ще е дисталната хирургия на най-малките съдове на низък крак и понижаване на броя на пациентите, ориентирани за ампутация от други лечебни заведения. Друга тясна специализация на екипа е лекуването на съдовите затруднения при диабетно заболели. Д-р Стефанов и неговият екип бележат рекордната статистика от над 400 сложени дистални байпаса на долни крака, най-вече при пациенти с диабет. Приоритет на съдовите хирурзи в новото поделение е и оперативното лекуване на торако-абдоминалните аортни аневризми. Макар и нови за страната, интервенциите на торако-абдоминалните аневризми биха дали късмет за оцеляването на десетки пациенти с това заболяване. Прилагането на новите технологии е ключът за високото качество на лекуване в отделението. Използването на 3D модели оказва помощ за прецизната оценка и самостоятелен метод при всеки един пациент и не на последно място оборудването с последно потомство апарати за хибридна и стандартна хирургия.

В отделението ще се лекуват още стесненията на сънните артерии, на артериите на вътрешните органи и тези на горните крака. Ще се ползва цялата гама от оперативни и ендоваскуларни техники във всяка една част от човешкото тяло.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР