От 1 юли до момента служители на приходната агенция в

...
От 1 юли до момента служители на приходната агенция в
Коментари Харесай

НАП Варна: Сезонът върви добре, отчитаме ръст от 100 млн.лв.


От 1 юли досега чиновници на приходната организация в морската столица са направили 2000 инспекции на търговски обекти и заведения. Констатирани са 80 нарушавания. В акциите са се присъединили чиновници на Главна дирекция " Фискален надзор ", които са проверявали колите, минаващи през всички КПП-та, с цел да зареждат комерсиалните обекти по Крайбрежната алея и курортите. 

Доставените артикули с тестваните коли са били на стойност 2 800 000 лева. 

" Общата констатация на НАП-Варна, е че няма проблеми с приходната част и сезонът върви добре. Отчитаме 100 млн.лв. растеж. Част от това се дължи и на това, че бяха увеличени минималните работни заплати. Хората към този момент си заплащат налозите, укриването на доходи и кокушкарските истории останаха като че ли в предишното ", разясниха от дирекцията. 

От там допълниха, че във Варна дейните инспекции към този момент имат дисциплиниращ резултат, само че към момента по Южното черноморие имало сериозн ипроблеми с търговците. 

От НАП-Варна споделиха с депутата Валери Семеонов, който участва на срещата в Областна администрация Варна, концепцията да бъде натрапен патентен налог на притежателите на павилиони и сергии. От приходната организация считат, че това се постанова, защото се отделя огромен запас за инспекции точно на тези обекти. 

Според Валери Семонов до такава мярка не би следвало да се прибягва, само че следва да бъде изменен режима за слагането на преместваемите обекти, като контролът ще бъде поверен към този момент на РДНСК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР