От 1 юли болница Пирогов започва съвместен проект с Националната

...
От 1 юли болница Пирогов започва съвместен проект с Националната
Коментари Харесай

Медицинско за домашно насилие за 30 мин., но само в "Пирогов"

От 1 юли болница " Пирогов " стартира взаимен план с Националната полиция и неправителствената организация " Деметра " в помощ на жертвите на домашно принуждение. Проектът е със период 6 месеца.

При този тип закононарушение – домашното принуждение, е значимо институциите да реагират в първите часове след осъществяването му, сподели изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

" Никога не е имало цялостно обгръщане на тези пациенти. Обикновено те минават и споделят: " Ние в този момент би трябвало да отидем в " Съдебна медицина ", да си издадем едно правосъдно здравно удостоверение " и по-късно вероятно да търсят помощ по някакъв метод. Всичко това ще бъде свършено в границите на 15 до 30 минути с от нас готови хора, които ще бъдат безусловно разполагаем 24 часа 7 дни в седмицата ", означи проф. Балтов.

Новият план на Асоциация " Деметра ", взаимно със незабавния институт " Пирогов " и други институции, цели да предложи един съгласуван отговор към домашното принуждение посредством въвеждане на пакет от услуги, съобщи пред БНР Мария Иванова от асоциацията.

" Този план цели да събере всички институции, Националната полиция взе участие също в плана, а той самият е подсилен и иницииран от Министерство на правораздаването ", сподели тя.

Подобен кабинет има в Многопрофилната болница в Бургас, само че за жертви на полово принуждение, който, по думите на Иванова, е неповторим по рода си в България за момента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР