От 1 юли 2020 г. в Русия няма да може

...
От 1 юли 2020 г. в Русия няма да може
Коментари Харесай

Руската Дума забрани продажбата на смартфони и компютри без руски приложения

От 1 юли 2020 година в Русия няма да може повече да се продават електронни устройства, в това число компютри, смарт телефони и тв приемници, в случай че на тях авансово не са конфигурирани съветски приложения.

Това ще стане, в случай че горната палата на Народното събрание и президентът одобрят план на закон, който през днешния ден бе дефинитивно признат от Държавната дума. Пълният лист на продуктите, кои са наложителните стратегии и редът за тяхното инсталиране ще дефинира държавното управление на Русия.

Според депутата Алексей Канаев по този начин щели да бъдат предпазени правата на потребителите, както и да се помогне за развиването на съветски компании от информационно-технологичния бранш, " като ги сложи в равноправна високо конкурентна среда " с непознатите корпорации.

Автори на самодейността са трима депутати, които през лятото предложиха и още един закон (той още не е минал на първо четене) за административната отговорност на продавачите на техника без конфигурирани съветски стратегии. Според тях санкцията от 1 януари 2021 година би трябвало да бъде 50 - 200 хиляди рубли (706 - 2825 евро) за юридически лица и 30 - 50 хиляди рубли (424 - 706 евро) за длъжностни лица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР