От 1 януари стартовата учителска заплата става 920 лева. Това

...
От 1 януари стартовата учителска заплата става 920 лева. Това
Коментари Харесай

Министърът на образованието: От 1 януари най-ниската учителска заплата става 920 лева

От 1 януари стартовата учителска заплата става 920 лв.. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
„ В момента стартовата заплата на един преподавател е 760 лв.. Най-много липсват учителите по математика и физика. Традиционно не доближават преподавателите по британски, по осведомителни технологии “, добави той, представен от Флагман.

„ Около 60 000 са децата в риск, които не посещават постоянно учебно заведение. Полагаме ежедневни старания да останат в системата. 8000 деца са в чужбина. Малчуганите, които не са посещавали детска градина и тези, на които българският език не е майчин, мъчно се приспособяват към средата. Затова за 5-годишните би трябвало да се поставят повече грижи в ОДЗ “, акцентира министърът.

„ В 74 общини има двусменен режим в учебните заведения. Трябва да преминат на едносменен режим. В най-големите общини срокът ще е 10 години “, добави Вълчев.
Той прикани родителите да възпитават у децата си почитание към учителите. „ С тях имаме обща задача – да създадем учениците знаещи, можещи, положителни и възпитани хора. Заедно можем да реализираме това. На всички поисквам един ден да се върнат обратно и да помислят какъв брой доста им е дало учебното заведение. Дано да осъществен фантазиите си! “, сподели още просветният министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР