От 1 януари доставките на ваксини срещу COVID-19 да се

...
От 1 януари доставките на ваксини срещу COVID-19 да се
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага нулев ДДС за ваксини за Covid-19

От 1 януари доставките на ваксини против COVID-19 да се таксуват с нулева Данък добавена стойност ставка, оферират от ГЕРБ. Поредните законови промени в Закона за налога върху добавената стойност са импортирани в петък от група депутати от ръководещата партия.

От измененията излиза наяве, че преференциалната ставка за имунизациите би трябвало да важи до края на 2022 година. Премиерът Бойко Борисов разгласи по-рано, че имунизацията против COVID-19 ще бъде безвъзмездна и доброволна за всички. Депутатите от ГЕРБ оферират да бъде нулев и налогът за медицински произведения за инвитро процедури, свързани с ковид, като в текстовете е посочено, че това са комплекти за тестване, предава.

Това са следващите промени в Закона за Данък добавена стойност тази година, като към момента не е преодоляно и ветото, наложено от президента Румен Радев поради измененията през този закон в режима на бързите заеми. Въпреки че със закона за бюджета за следващата година бе направена промяна върху двойното оскъпяване на главницата при просрочие, остана неизясненост към правните измерения на проблема.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР