От 1 януари 2024 г. ще плащаме с евро в

...
От 1 януари 2024 г. ще плащаме с евро в
Коментари Харесай

От 1 януари 2024 г. ще плащаме с евро в магазините

 От 1 януари 2024 година ще плащаме с евро в магазините. Това е индикативната дата за влизане на България в еврозоната. Тя е посочена в план за промени в разпореждане на Министерски съвет, което урежда активността на Координационен съвет за подготовка на България за участие в еврозоната, осведоми " Труд ".

До 30 юни 2021 година Координационният съвет би трябвало да създаде план на Национален проект за въвеждане на еврото в България. Съпредседатели на Съвета ще бъдат министъра на финансите и шефа на Българска народна банка, плануват още измененията. Разписани са и отговорностите на другите институции в страната по въвеждането на еврото. Например Българска народна банка ще дава отговор за софтуера на банкоматите, тъй че да бъде гаратнирано, че те ще работят в банкноти евро. Българска народна банка дава отговор и за дизайна на българските евро монети.

Работна група " Защита на потребителите “ към Съвета ще следи преизчисляването на цените от лв. в евро с оглед превъзмогване порочната процедура на търговците да закръгляват цените нагоре. Ще бъде инициирана и акция за " почтено въвеждане на еврото “.

Работна група " Комуникации “ към Съвета ще изготвя осведомителни материали за разнообразни целеви групи (ученици, пенсионери, семейства, хора със специфични потребности, етническималцинства). Тя ще поддържа и специфичен информативен уебсайт за еврото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР