От 1 януари 2021 г. възрастта за пенсиониране ще се

...
От 1 януари 2021 г. възрастта за пенсиониране ще се
Коментари Харесай

Възрастта за пенсиониране се увеличава от 1 януари в Русия

От 1 януари 2021 година възрастта за пенсиониране ще се усили за руснаците. През 2018 година страната взе решение за последователно повишение на пенсионната възраст. Този развой продължава от 10 години.

Преди да бъде взето решението, дамите се пенсионираха на 55, а мъжете на 60 година През миналата 2020 година тази възраст се усили с шест месеца: надлежно до 55,5 и 60,5 години.

През 2021 година възрастта за пенсиониране още веднъж ще се увеличи: до 56,5 години за дамите и 61,5 години за мъжете.

Друга смяна в пенсионната система на Руската федерация е, че 12 години трудов стаж е причина за пенсиониране от тази година.

В същото време, в случай че жител на Русия по никакъв метод не може да си откри работа, тогава той ще може да се пенсионира две години по-рано от периода, очакван от закона.

В този случай, както изяснява Пенсионният фонд на Руската федерация, ще се изисква удостоверение, че лицето не може да си откри работа. Предпоставка е също по този начин лицето да не е напуснало непринудено последната си работа, а да е кратко или да е изгубило работата си заради ликвидацията на компанията или предприятието.

За такава пенсия би трябвало да е на разположение застрахователен стаж от най-малко 25 години за мъжете и 20 години за дамите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР