От 1 януари 2021 г. възнаграждението за нощен труд става

...
От 1 януари 2021 г. възнаграждението за нощен труд става
Коментари Харесай

Нощният труд ще се заплаща по 1 лев на час от догодина

От 1 януари 2021 година възнаграждението за нощен труд става 1 лев на час. Това ще бъде предлагането на общественото министерство към работодатели и синдикати, заяви през вчерашния ден общественият министър Деница Сачева пред парламентарната обществена комисия, предава БНР. В понеделник се разбра, че държавното управление предлага ставката да се увеличи на 0.15% от минималната работна заплата, което прави 91 стотинки при 25 стотинки сега. Към това обаче ще се добави изискването, че възнаграждението не може да е по-малко от 1 лев, а смяната ще се вкара от 1 януари 2021 година

" Има и други визии. Дискусиите в това отношение към момента не престават и няма дефинитивно решение. Има единодушие в всички сътрудници, в това число работодателите, за това, че би трябвало да се увеличи възнаграждението и би трябвало да бъде не по-малко от 1 лев, “ разяснява Сачева.

Заедно с нарастването на нощния труд, държавното управление се разбра със синдикатите да се увеличи заплащането на медицинските сестри в детските градини и учебните заведения. Това ще стане посредством промяна на стандартите за прехрана и ще докара до по-добро възнаграждение за към една трета от медицинските експерти - 11 000 души. Те би следвало да стартират да получават 900 лева месечно. Според протестиращите медицински сестри обаче с това кабинетът на процедура извършва неизпълнено свое заричане от предходната година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР