От 1 януари 2021 г. българските граждани ще могат да

...
От 1 януари 2021 г. българските граждани ще могат да
Коментари Харесай

От 1 януари догодина Великобритания ще пуска българи без виза в рамките на 6 месеца

От 1 януари 2021 година българските жители ще могат да влизат и обитават без виза във Англия краткосрочно за престой до 6 месеца, като в този интервал те ще могат да влизат неведнъж за туризъм, присъединяване в срещи и конференции, къси курсове, само че не и да живеят непрекъснато, да работят или да имат достъп до публични фондове. Това излиза наяве от известия на външното ни министерство.

Сънародниците ни, които имат намерение да обитават за интервал, по-дълъг от 6 месеца, за работа, образование или да се открият да живеят във Англия, ще би трябвало да аплайват за виза, по информация на българското посолство в Лондон. То ще се прави през държавния уебсайт на Англия: https://www.gov.uk/browse/visas-immigration.

Българските жители, получили " статут на уседналост " или " краткотраен статут за уседналост ", ще имат право да влизат на територията на Англия единствено с персонална карта най-малко до 31 декември 2025 година Националните персонални карти ще могат да се употребяват от тях и след датата 31 декември 2025 година, в случай че картите дават отговор на стандартите за сигурност, избрани от Международната организация за гражданска авиация.

По информация на английските управляващи за български жители са открити следните имиграционни направления за работа и образование:

-Квалифицирани служащи - Skilled worker route;

-Квалифицирани служащи - Здравни грижи - Skilled work- Health and Care visa;

-Високо квалифицирани служащи - Световен гений - Highly skilled workers - Global talent route;

-Студенти - Student routе;

-Предприемачи в областта на нововъведенията - Innovative entrepreneurs;

-Специални специалности - Specialist occupations.

Притежателите на биометрични паспорти, каквито са българските паспорти, ще могат да попълнят молбата за виза посредством смарт телефон приложение. Ако не съумеят или не е допустимо разчитането на паспорт, ще би трябвало да посетят Визов Център - Visa Application Centre.

Одобрените претенденти ще получават предпазен достъп до своя имиграционен статут вместо физически документ.

Освен дължимата такса за обработка на заявката за виза, претендентите за визи би трябвало да заплатят и такса за опазване на здравето, което ще им обезпечи достъп до здравна помощ посредством Националната здравна работа. Информация за това може да бъда открита на следния интернет адрес: https://www.gov.uk/healthcare-immigration-application/how-much-pay.

Според разпоредбите за влизане във Англия, оповестени на уеб страницата на министерството на вътрешните работи от 1 октомври 2021 година за жителите на Европейски Съюз, ЕИП и Швейцария ще се изисква паспорт за пътешестване до страната.

Подробна информация за изискванията на влизане и престой във Англия след 1 януари 2021 година може да прочетете на следните адреси:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР