От 1 януари 2019 година ще влязат в сила новите

...
От 1 януари 2019 година ще влязат в сила новите
Коментари Харесай

Нови правила за яслите във Варна от 2019 година

От 1 януари 2019 година ще влязат в действие новите правила за банкет в детските ясли на територията на Община Варна. Това се постанова, по отношение на признатия Общ европейски правилник за отбрана на персоналните данни и цели уеднаквяване с главните правила на класиране в детските градини . Очаква се с новите правила да бъдат улеснени родителите при кандидатстване в детските заведения.
Според измененията, класирането на децата ще се прави в низходящ ред, според от събрания сбор точки по посочените от родителите критерии, разказани в разпоредбите. При равни условия ще се ползва процедура по генериране и отсъждане на инцидентни цифри от електронната система за банкет – децата ще се подреждат във прогресивен ред по инцидентно число. Още една оригиналност е, че регистрирането на заявление за кандидатстване към този момент ще важи за една календарна година. Системата ще се отваря за регистрации на заявки на 10 януари и ще се затваря на 15 декември. След привършване на приема за календарната година персоналните данни на децата и заявителите ще се заличават.
Новите правила имат за цел да дадат опция за еднакъв старт при разнообразни обществени обстановки, като миграция, завръщане на жители от чужбина и други.
Проектодокументът може да откриете на страницата на община Варна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР