От 1 януари 2019 година се въвеждат електронни винетки, а

...
От 1 януари 2019 година се въвеждат електронни винетки, а
Коментари Харесай

Тол системата - без бариери

От 1 януари 2019 година се вкарват електронни винетки, а от 16 август тежкотоварните коли над 3,5 тона ще бъдат таксувани на база тол – изминатото от тях разстояние и други харектеристики, които са годни за тези коли. Това е обективен модел на тарифиране, който е годен за всички страни членки на Европейския съюз. Това сподели в предаването Още от деня по Българска национална телевизия Радослав Николов, консултант в Министерството на районното развиване и благоустройството.

Това е справедливият модел съгласно който този, който амортизира повече, би трябвало да заплаща повече. Основната концепция е да се съберат повече пари и те да се вложат за възстановяване положението на съществуващата инфраструктура, както и за създаване на нови пътища, съобщи Николов.

При въвеждането на тол системата няма да има бариери, безусловно автоматизирано ще минават колите, ще бъдат засичани от камери и сензори, изясни специалистът.

Той посочи, че цените на винетките няма да се трансформират през идната година. Вече няма да се постанова да лепим винетен стикер на стъклото. При електронните винетки във всеки един миг въз основата на регистрационния номер ще можем да виждаме дали един водач е безупречен, сподели още Радослав Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР