От 1 януари 2019 г. водачите на моторни превозни средства

...
От 1 януари 2019 г. водачите на моторни превозни средства
Коментари Харесай

От 1 януари влизат в сила уикенд винетки, реши правителството

От 1 януари 2019 година водачите на моторни транспортни средства до 3.5 т могат да употребяват и уикенд винетка. Тя ще коства 10 лева и ще важи от 12.00 ч. в петък до 23.59 ч. в неделя. Останалите цени на винетни такси остават непроменени. Няма да се трансформират цените на винетните такси и за тежкотоварни транспортни средства - те ще важат до 16 август 2019 година, когато влиза в действие тол системата и ще преминат на тол такса.
 Въвеждайте деликатно номера на колата, когато купувате електронна винетка, поучава АПИ  Започва продажбата на електронни винетки  Преобразуването на хартиена винетка в електронна няма да е наложително
Въвеждането на уикенд винетката се регламентира с държавно разпореждане, с което се променя Тарифата за таксите, които се събират от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Тази опция ще облекчи водачите, които пътуват по републиканската пътна мрежа по-рядко.

С смяната се дава опция водачите на моторни транспортни средства с задгранична регистрация да заплащат избраните в евро такси в левовата им равноценност.

В Тарифата за таксите, които се събират от Агенция „ Пътна инфраструктура “, е избран и размерът за обезщетителната такса, която ще се заплаща от нарушителите, които употребяват републиканската мрежа без платена пътна такса. За водачите на транспортни средства над 12 тона тя ще бъде 175 лева, за пътните транспортни средства сред 3,5 и 12 тона - 125 лева, а за леките коли до 3,5 тона - 70 лева За тежкотоварните коли обезщетителната такса ще се ползва за така наречен временен интервал преди въвеждането на тол таксата за изминато разстояние от 16 август 2019 година От тази дата тя ще бъде обновена според от признатата цена за тол такси, които ще се заплащат за територията на България.

Компенсаторната такса е междинна глоба към лицата, които не са платили дължима винетна такса, а употребяват пътната мрежа и са извършители по смисъла на законовите разпореждания за пътно таксуване. Това е таксата, която се заплаща за отбягване на административни наказания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР