От 1-ви януари догодина първият ден от болничния ще е

...
От 1-ви януари догодина първият ден от болничния ще е
Коментари Харесай

Колко ще загубят майките, ако първият ден от болничния не се плаща?

От 1-ви януари следващата година първият ден от болничния ще е за сметка на боледуващия. За това се договориха ръководещите на Коалиционен съвет. Идеята е по този начин да се пресече практиката от взимане на подправени болнични. Вторият и третият ден остават за сметка на работодателя, а от четвъртия поема Национален осигурителен институт. Друго решение от срещата е минималната пенсия да стане 250 лева от 1 юли следващата година.

Държавата ще поеме и разноските за детска градина и предучилищна за децата от 4 до 6 години, които са от уязвими групи. Идеите би трябвало да залегнат в бюджета сред първо и второ четене.

КНСБ и КТ „ Подкрепа” пък желаеха среща с премиера и финансовия министър поради измененията при болничните.

Синдикатите желаят незабавна среща с Борисов поради първия ден от болничните

Майка на две деца Цвета Круснарова е пред лекарския кабинет съвсем всеки месец поради малчуганите. “Не е редно в допълнение да ни ощетяват – разноските са ни много огромни когато и двете деца са заболели или едното - и в допълнение това е противен разход, който би трябвало да поемем ние”, споделя Цвета пред БТВ.

Майката на две деца Цвета пресмята, че смяната значи за фамилията ѝ ще заплати сериозна цена. „ Над 500-600 лв. ще са за цялата година”, пресмята тя.

За да станат факт предложенията на ръководещите, депутатите би трябвало да одобрят дефинитивно бюджета за следващата година. Три следващи години ще има фонд, в който ще има по 70 млн. лева за нови детски градини в тези градове, където има потребност.

Управляващите се схванаха за 250 лв. минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР