От 1-ви август тази година властите на китайската „Силициева долина“

...
От 1-ви август тази година властите на китайската „Силициева долина“
Коментари Харесай

От 1 август всички таксита в Шънджън трябва да бъдат електрически

От 1-ви август тази година управляващите на китайската „Силициева долина“ ще дават лицензи за таксита единствено на електрически автомобили. Според проектите, към 2020 година такситата с ДВГ би трябвало изцяло да изчезнат.
Паркът от градски рейсове на Шънджън към този момент е формиран единствено от електрически модели . А в този момент управляващите форсират и електрификацията на таксиметровия парк. Тази стратегия бе призната още през 2010 година, само че нейната огромна реализация стартира в този момент. При таксиметровите коли процесът стартира през 2015 година. Към сегашен ден 60% от градските таксита са електрически. Но управляващите взеха решение да подбуден нещата.

От 1 ви август няма да се дават лицензи за таксиметров транспорт на коли с ДВГ. Наличните в парка бензинови и дизелови коли ще могат да транспортират пасажери единствено до приключването на в този момент настоящият лиценз.

Китай още веднъж показва своя характерен държавнически метод, при който всичко се взема решение бързо, коренно и комфортно. До 22 юни всички искащи могат да изпращат своите оферти и забележки. Те ще бъдат регистрирани, само че датата няма да бъде променяна.

Китай към този момент е международен водач в потреблението на електрически автомобили. През предходната година в страната са продадени над 50 милиона нови електрически коли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР