От 1 септември Турция променя правилата за използване на кредитни

...
От 1 септември Турция променя правилата за използване на кредитни
Коментари Харесай

Турция въвежда промени при кредитните карти и потребителските заеми

От 1 септември Турция трансформира разпоредбите за потребление на кредитни карти и периодите за погасяване на потребителски заеми, оповестява Анадолската организация.

В решението, оповестено в Държавен вестник, се споделя, че вноските за погасяване на заплащане с кредитна карта на артикули или услуги не може да надвишават период от 12 месеца.

Напълно се приключва опцията да се заплащат на вноски покупки от чужбина на телекомуникационни уреди, алкохолни питиета, козметика, храни, гориво, бижута, офис съоръжение. Не могат да се разсрочват и заплащанията на разноски, направени с карта зад граница.

Регулацията съдържа и подробни разбивки на променените периоди по категории на турския пазар. Така битова електроника не може да се изплаща по-дълго от 3 месеца. Разходите за компютри, пътувания, логистика и настаняване би трябвало напълно да бъдат възобновени за не повече от 6 месеца. Данъци и разноски за здравни и обществени услуги не трябва да остават невъзстановени по картата след деветия месец.

Променят се и периодите за потребителски заеми - те към този момент не могат да се погасяват по-дълго от 3 години, (изключение е изплащането на заем за автомобил - то би трябвало да завърши до 48 месеца), а който си е купил на заем компютър или смарт телефон би трябвало да го изплати до 6 месеца.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР