От 1 септември, три и повече пътувания с банкова карта

...
От 1 септември, три и повече пътувания с банкова карта
Коментари Харесай

Банковите карти стават и „умен“ превозен документ

От 1 септември, три и повече пътувания с банкова карта в наземния градски превоз ще се таксуват за общо 4 лв.. Това оповестиха от Център за градска подвижност.

Услугата се пуска за първи път в България и трансформира банковата карта освен в интелигентен превозен документ, само че и в един от най-изгодните способи за пътешестване с публичния превоз в столицата. Първите две таксувания ще са на постоянната цена за еднократно пътешестване – по 1.60 лв., само че от третото пътешестване, системата ще регистрира единствено до цената за еднодневна карта – 4 лв., без значение дали сме пътували с три, пет или 10 транспортни средства от наземния превоз. Системата сама следи броя пътувания, належащо е пасажерът единствено да се валидира на устройството до вратата на транспортното средство. Трябва да се употребява една и съща платежна карта, за едно лице и в границите на един и същи ден. Таксуването на пътуването се прави автоматизирано на идващия ден.

От стартирането на пътуванията с банкови карти в наземен превоз през месец май, към този момент доста столичани се възползват от комфортната и новаторска услуга. В системата са регистрирани над 176 693 таксувания с банкови карти, направени посредством пластика, телефон или смарт часовник. За последните четири месеца общо валидациите със старите, новите София „ Сити Карт “, или с платежни карти и смарт устройства, са 1 186 033. От тях 623 594 са в рейсове, 361 163 – в трамваи, а 201 276 – в тролейбуси. Те са част от новата интегрирана система за таксуване в градския превоз в София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР