От 1 септември стартира проект Патронажна грижа в община Казанлък“

...
От 1 септември стартира проект Патронажна грижа в община Казанлък“
Коментари Харесай

Стартира изпълнението на проект „Патронажна грижа в община Казанлък“

От 1 септември започва план „ Патронажна грижа в община Казанлък “ по Оперативна стратегия (ОП) „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020. Той е на обща стойност 366 536,48 лв., от които 311 556,01 е финансирането от Европейския обществен фонд, а 54 980,47 лв. са национално финансиране.
Дейностите би трябвало да се осъществят за 17 месеца , а здравно-социалните услуги ще се дават за 12 месеца от 1 февруари идната година. 142-ма души ще получават почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда по създадена от Министерство на здравеопазването програма/методика за даване на патронажна грижа и стандарти за качество на услугата. Потребители, които могат да употребяват почасови патронажни грижи по  плана могат да бъдат възрастни хора над 65-годишна възраст (навършили 66 години) с ограничавания или неспособност за самообслужване и хора с увреждания, които живеят на територията на община Казанлък. На подалите заявки ще бъде осъществена самостоятелна оценка на потребностите им, въз основа на която ще се образува самостоятелен проект за прилагане на услугата.
На страницата на община Казанлък www.kazanlak.bg и на осведомителното табло в Центъра за информация и услуги на жителите в постройката на общината ще се разгласят публично срокът за банкет на заявки от кандидат-потребителите и информация за кандидатстването. 
За почасовото даване на здравно-социалните грижи в домашна среда ще бъдат наети медицински и обществени експерти, рехабилитатор и психолог, които ще спомогнат за основаването на условия за самостоятелен и заслужен живот на възрастните хора и хората с увреждания посредством даването на качествени и налични услуги за дълготрайна грижа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР