От 1 септември 2018 г. минимум 6% биодизел трябва да

...
От 1 септември 2018 г. минимум 6% биодизел трябва да
Коментари Харесай

Горивата трябва да са с 6% биодизел от 1 септември

От 1 септември 2018 година най-малко 6% биодизел би трябвало да е наличието в горивата от нефтен генезис в превоза. От тях пък 1% биогориво би трябвало да е от така наречен ново потомство. Става дума за биогорива, създадени от боклуци и останки – плява, водорасли, гроздови джибри, скотски тор, наслойка боклуци и други

Този правилник утвърди кабинета с план за изменение на Закона за силата от възобновими източници, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Промените регламентират потреблението на биогорива от ново потомство в транспортния бранш и ще спомагат за осъществяване на националната цел за потреблението им.

В осъществяване на условията на европейска инструкция България е определила и показала в Европейската комисия национална цел за ползване на тези биогорива в размер на 0,05 процентни пункта енергийно наличие от наложителния дял на сила от възобновими източници във всички типове превоз. Целта би трябвало да бъде реализирана до 2020 година

С измененията в законопроекта се оферират критерии за резистентност при потребление на биогорива.
Въвежда се условие за разкриване и следене на суровините за произвеждане на биогорива от ново потомство и създадените от тях биогорива по цялата верига на цената.

Идеята е с регламента да се предотврати умишленото им модифициране или преобразяване в боклуци.

При констатиране на непозволени дейности ще бъде уведомявана Европейската комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР