От 1 септември 2018 г. горивата от нефтен произход в

...
От 1 септември 2018 г. горивата от нефтен произход в
Коментари Харесай

От 1 септември горивата за транспорта ще трябва да съдържат минимум 6% биодизел

От 1 септември 2018 година горивата от нефтен генезис в превоза би трябвало да съдържат най-малко 6% биодизел, от които 1% биогориво от ново потомство. Това е регламентирано в утвърден от кабинета план за изменение на Закона за силата от възобновими източници, заяви държавната пресслужба.
Промените регламентират потреблението на биогорива от ново потомство в транспортния бранш и ще спомагат за осъществяване на националната цел за ползване на биогорива от ново потомство (биогорива, създадени от боклуци и останки - плява, водорасли, гроздови джибри, скотски тор, наслойка, боклуци и др.)
В осъществяване на условията на Директива 2015/1513/Е0 България е определила и показала в Европейската комисия (ЕК) национална цел за ползване на биогорива от ново потомство в размер на 0,05% енергийно наличие от наложителния дял на сила от възобновими източници във всички типове превоз. Целта би трябвало да бъде реализирана до 2020 година
С измененията в законопроекта се оферират критерии за резистентност при потребление на биогорива, допълниха от Министерския съвет. Въвежда се условие за разкриване и следене на суровините за произвеждане на биогорива от ново потомство и създадените от тях биогорива по цялата верига на цената.
По този метод ще се предотврати умишленото им модифициране или преобразяване в боклуци, тъй че да попаднат в обсега на суровините за произвеждане на биогорива от ново потомство. При констатиране на непозволени дейности ще бъде уведомявана Европейската комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР