От 1 октомври ще влезе в сила удължаването на синята

...
От 1 октомври ще влезе в сила удължаването на синята
Коментари Харесай

Синя зона в София и в събота следобед

От 1 октомври ще влезе в действие удължаването на синята зона в събота. Това се планува в изменението на наредбата за придвижване в София, което мина през транспортната комисия към Столичния общински съвет. Досега софиянци плащаха за престои до 14.00 часа в почивния ден, само че от октомври ще бъде повишен до 18.00 часа, осведоми "Монитор ". Друга смяна, която ще се вкара от есента е синята и зелената зона в работни дни да бъде от 8.30 часа до 19.30 часа. В момента платеното паркиране е от 8.00 часа до 19.00 часа.

Вносителите на измененията Зафир Здравков и Ваня Тагарева от ГЕРБ и Стефан Марков от Реформаторския блок, мотивираха предложенията си с това, че трафика през почивните дни не понижава и ще се вкара ред в паркирането.

Във наредбата е включено и въвеждането на 4 700 места за платено паркиране в регионите „ Средец “ и „ Лозенец “ В „ Средец “ ще да бъдат разкрити 1 193 платени паркоместа и настрана още 31 инвалидни. Те ще бъдат в сектора сред булевардите "Цариградско шосе ", "Евлоги и Христо Георгиеви ", "Михай Еминеску " и улиците "Мизия " и "Хан Омуртаг ".

В „ Лозенец “ ще се вкарат към 3 500 платени места за паркиране. Там зелената зона ще обхване сектора сред булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви ", "Драган Цанков ", "Джеймс Баучер " и "Черни връх ".

Ваня Тагарева съобщи, че включването на новите места в зоните ще коства 2 538 077 лв. еднократно. Годишните доходи ще бъдат 4 630 937 лева, разноските 1 071 186 лв., а облагата 3 559 751 лв..

При дебатиране на измененията не се стигна до разправии. Единствено Калоян Паргов от Българска социалистическа партия сподели, че ще се въздържи при гласуването и прикани да не се мисли единствено за доходи и пари, а за влагането им паркинги. Общинският консултант от Република България Прошко Прошков даде предложение при идната смяна на наредбата да се вкара и платено паркиране в неделя. Като претекст той посочи увеличение на чистотата в столицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР